والدین نگرانی‌های زیادی در مورد نوزادان خود دارند، اما نگرانی در مورد بزرگی شکم نوزاد بی مورد است. مطمئناً اکثر والدین تصور می‌کنند که هنگامی که نوزاد آن‌ها بزرگ می‌شود و راه می‌افتد، با پیاده روی شکم او کوچک خواهد شد. اما بدانید که کودک شما این شکم را زمان زیادی همراه خود خواهد داشت. در این مقاله دلایل بزرگ بودن شکم نوزادان و کودکان بررسی می‌شود.


دلایل بزرگ بودن شکم نوزادان چیست؟ 

۱- معده نوزاد

هنگامی که نوزاد رشد می‌کند، اندازه معده‌ی او تغییر می‌کند. نوزادان هنگامی که دوران اولیه کودکی را سپری می‌کنند، معده آن‌ها به صورت افقی قرار دارد. اما زمانی که نوزاد به دو سالگی می‌رسد، معده‌ی او از حالت افقی به حالت عمودی تغییر می‌یابد و شبیه به بزرگسالان می‌شود. پس از این تغییر، شکم کودک کوچک و کاملاً مسطح خواهد شد.


۲- کبد بزرگ نوزاد

کودکی که تازه متولد می‌شود، کبد بزرگتری نسبت به بقیه اعضای بدن خود دارد. این مسئله باعث می‌شود که شما تصور کنید که نوزاد شکم بزرگی دارد. علاوه بر این مورد شما گاهی نیز بزرگی ریه‌ها را با چربی شکم نوزاد اشتباه می‌گیرد، زیرا هنگامی که نوزاد نفس می‌کشد، ریه‌های او پر از هوا خواهد شد و دیافراگم به سمت پایین حرکت می‌کند، در نتیجه شکم بزرگتر به نظر می‌رسد که این یک امر کاملاً طبیعی است.


۳- رشد ستون فقرات

شما مطمئناً می دانید که بزرگسالان و کودکانی که سن بالاتری دارند به کمک ستون فقرات خود می‌ایستند. این مورد باعث می‌شود که شکم آنان نسبت به نوزادان کوچک‌تر نشان داده شود. نوزاد در سنی قرار دارد که قدرت عضلات و ساختار بدن او به اندازه‌ی انسان‌های بالغ نیست. انحنای ستون فقرات نوزدان کاملاً طبیعی است و باعث می‌شود که شکم او بزرگ‌تر نشان داده شود. این مورد نیز با گذشت زمان حل می‌شود و شکم کودک کوچک خواهد شد.


احتیاط در مورد بزرگی شکم نوزاد!

هیچ کسی نمی‌خواهد والدینی که به تازگی صاحب فرزند می‌شود را بترساند، اما والدین باید نوزاد خود را زیر نظر داشته باشند و هر مشکلی که برای او ایجاد می‌شود را جدی بگیرند. به یاد داشته باشید که یک شکم کوچک و کمی گرد در نوزادان کاملاً طبیعی است. اما اگر به نظر می‌رسد که شکم کودک شما بزرگتر از حد معمول است، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.

ممکن است شکم نوزاد یک رشد ناگهانی داشته باشد که در  عرض چند هفته ظاهر می‌شود. از طرفی دیگر، کودک ممکن است یک مشکل حاد داشته باشد. در صورتی که شکم درد نوزاد مشاهده شود و یا نوزاد ناراحتی‌های دیگر مربوط به دستگاه گوارش داشته باشد، به اندازه‌ی شکم او نیز دقت کنید. بزرگی شکم نوزاد می‌تواند نتیجه یبوست کودکان و یا ناتوانی در هضم و نگهداری یک نوع ماده غذایی باشد. کودکانی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند مبتلا به اسهال، گرفتگی عضلات و نفخ می‌شوند.


نتیجه گیری

بزرگ بودن شکم نوزاد شما امری طبیعی است اما در صورتی که والدین نگران این موضوع هستند، بهتر است به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنند. همیشه بهتر است در این موارد با یک پزشک متخصص صحبت کنید.


منبع: سایت ستاره